vrijdag 17 januari 2014

Moeten we nog investeren in rokers?


http://www.demorgen.be/dm/nl/993/Gezondheid/article/detail/1393138/2012/02/11/Moeten-we-nog-investeren-in-rokers.dhtml

In het artikel wordt de vraag gesteld of we moeten blijven investeren in rokers.
Volgens de gerenommeerde cardioloog Pedro Brugada moet de overheid strenger optreden tegen al wie zichzelf ziek maakt. De vervuiler moet betalen is zijn standpunt.

Ik ben het niet echt eens maar vind toch wel iets waar wat peter Brugada zegt.
Ik ben het niet eens omdat ik vind dat mensen nog steeds hun eigen leven mogen bepalen.
Ieder mens is verantwoordelijk voor zijn eigen gezondheid. Als die persoon wil blijven roken ook als hij weet wat de gevolgen kunnen zijn,dan moet je hem/haar laten doen. Dit is dan die persoon zijn probleem.
Maar ik vind dan wel dat er meer respect mag opgebracht worden voor mensen die niet roken en die wel een gezonde leefstijl willen hanteren. Als je als niet roker bij personen of een omgeving komt waar er wel gerookt wordt dan rook je toch mee en heb je ook voor een groot deel rook in je longen.
In dit opzicht zou roken in het geheel moeten verboden worden binnen. Rokers zouden alleen maar buiten mogen roken. Als ze binnen roken zouden er strenge straffen en maatregelen moeten gelden.
Ik vind wel ook dat de overheid de jongeren er moet attent op maken dat roken heel erg schadelijk is voor de gezondheid en wat de gevolgen kunnen zijn. Misschien als jongeren er zich meer van bewust worden wat de negatieve gevolgen zijn dat er dan minder gerookt zal worden. En dat er ooit een generatie zal ontstaan die gezonder leeft dan deze waar we nu in zitten.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten